Gerard Pique värav päästis pikalt kuival olnud Hispaania

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli EMil pidas täna oma esimese mängu Hispaania koondis, kes kohtus Tšehhiga ja võitis 1:0. Tiitlikaitsja Hispaania dikteeris sisuliselt tervet kohtumist, aga väravani jõuti alles 87. minutil, kui Andres Iniesta leidis kauni tsenderdusega üles Barcelona klubikaaslase Gerard Pique, kes lõi palli peaga Petr Cechi väravasse.

Hispaania on D-grupis koos Horvaatiaga kolme punkti peal, Türgi ja Tšehhil on null punkti. Järgmises voorus kohtuvad omavahel Tšehhi - Horvaatia ja Hispaania - Türgi.

Enne mängu:

Hispaania koondis on võidutsenud kahel viimasel EMil: 2008. aastal alistati finaalis 1:0 Saksamaa, 2012. aastal oldi finaalis omakorda 4:0 parem Itaaliast.

Viimasel ajal pole Hispaania aga millegi positiivsega silma paistnud. Viimases EMi eelses sõprusmängus jäädi Madridis 0:1 alla maailma edetabelis 137. kohal asuvale Gruusiale ja reedel sattus koondise esiväravavaht David de Gea vägistamisskandaali.

Hispaania meedia kohaselt sundisid de Gea, Athletic Bilbao poolkaitsja Iker Muniain ning Madridi Realis palliv Isco ühte prostituuti vastu tahtmist seksile. Skandaal tuli avalikuks seoses kohtuasjaga, kus mõistetakse õigust pornoparuni Ignacio Allende Fernandezi ehk Torbe üle. De Gea eitas kõiki süüdistusi ja on täna Tšehhi vastu algkoosseisus.

Kartust, et Hispaania võiks EMil läbi põleda, suurendab asjaolu, et 2014. aastal Brasiilias peetud MMil langeti välja juba alagrupiturniiril. Kunagist hiilgust pole taastada suutnud ka Tšehhi, kes on maailma edetabelis 30. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles