Kas poliitiku juhitud Belgia suudab leida oma tee?

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatreener Marc Wilmotsil on põhjust mõtlik olla, sest Belgia mäng ei laabu.
Peatreener Marc Wilmotsil on põhjust mõtlik olla, sest Belgia mäng ei laabu. Foto: Reuters / Scanpix

Juba mitu aastat üheks suurima tulevikuga jalgpallikoondiseks tituleeritud Belgia esinemine ei jätnud Euroopa meistrivõistluste avamängus kõige kindlamat muljet. Seljataga on küll vaid üks kohtumine, ent juba on õhus rohkem küsimusi ja kahtlusi kui häid vastuseid.     

On ka arvamusi, et peatreener hoiab ise Belgia nn kuldse põlvkonna staare tagasi ega kasuta oma käes olevaid kaarte hästi. Et Wilmotsi käe all ei mängi maailma edetabelis hetkel teist positsiooni hoidev Belgia oma suurt potentsiaali välja.

Talle on näiteks ette heidetud, et ta ei kasuta koos keskväljal Jan Vertonghenit ja Toby Alderweilerdit, kes moodustavad hästi toimiva paari Tottenham Hostspuris.

Mängus Itaaliaga oli näiteks mitu olukorda, kus Vertonghen oma frustratsiooni häälekalt kaaslaste peale välja valas. Kuuldavasti on Vertonghen rahulolematu ka seetõttu, et peab koondises tegutsema äärekaitsjana. Kõik see toonud kaasa jutud, et meeskonna sisekliimaga pole kõik korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles