Vähene resultatiivsus ja kobavalt alustanud favoriidid

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi koondise kapten Aron Gunnarsson näitab Portugali staarile Cristiano Ronaldole, et õnn ei ole alati tugevamate poolel.
Islandi koondise kapten Aron Gunnarsson näitab Portugali staarile Cristiano Ronaldole, et õnn ei ole alati tugevamate poolel. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal peetaval jalgpalli EM-finaalturniiril on nüüdseks kõik meeskonnad vähemalt korra saanud oma oskusi näidata ja esimene pilt on tiimidest ees. Avavoorus ei näidanud paljud veel maksimumi, kuna kuu aega kestval turniiril peab jõuvarusid oskuslikult jagama.

Esimesed hirmud seoses osavõtjaskonna suurenemisega on samuti hajunud ja nähtud on esimesed üllatused. Postimees tegi ülevaate seni turniiril palliväljakul nähtust.

24 tiimi polegi liiga palju

Prantsusmaal peetava finaalturniiri eel oli peamine teema suurem osalejate arv: varasema 16 meeskonna asemel mängib sel korral 24 tiimi. Viimaste aastatega on Euroopa koondiste keskmine tase tunduvalt tõusnud, kuid ikkagi peljati, et äkki kujuneb liiga palju kohtumisi ühepoolseks.

Mängutaseme mõttes tõestas avavoor, et sellel hirmul ei ole tõepõhja all. Seni on lati alt läbi jooksnud ehk ainult Põhja-Iirimaa, kes kaotas Poolale küll 0:1, kuid ei olnud mänguliselt eriti veenev.

Rohkemate meeskondadega on keskmine staarikontsentratsioon varasemast väiksem, kuid siiski tuleb tõdeda, et mängude põnevuses ei ole järeleandmist olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles