Enesekindel Hunt: tean, et suudan meeskonda aidata (1)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt.
Margus Hunt. Foto: Liis Treimann

Ameerika jalgpallur Margus Hunt läheb Cincinnati Bengalsi särgis vastu oma neljandale hooajale NFLi profiliigas. Seni pole ta end klubi kaitseliinis põhimeheks suutnud mängida, kuid üks aasta lepingut on eestlasel veel alles. See annab võimaluse end tõestada ja uus leping teenida.

Kokku on Hunt kolme senise hooajaga löönud kaasa 27 NFLi mängus, kuid vigastused on tema karjäärile oma jälje jätnud. Eelmise hooaja esimesed seitse mängu jäid tal vahele seljatrauma tõttu. Hiljem ei õnnestunud eestlasel tiimis põhitegijaks tõusta.

Tänavune kevad kulges Hundi jaoks aga ilma probleemideta. Viimastel päevadel lõi ta kaasa Benglasi lühikeses treeninglaagris ja mees on indu täis, et end põhihooajaks pildile mängida. «Tean, et suudan meeskonna kaitseliini aidata. Mina saan kontrollida vaid enda tegemisi ja püüan igast treeningul mängitud olukorrast kasu lõigata,» rääkis ta myDayton Daily Newisle. «Olen end terve kevade jooksul hästi tundnud, seega pean lihtsalt edasi töötama ja olukorrast kasu lõikama.»

Kogenud äärekaitsja Carlos Dunlap tunnistas, et Hundi ameerika jalgpalli IQ on kõvasti paranenud ja ta ei tee enam samu vigu, mis karjääri alguses. Kaitseliini koordinaator Paul Guenther annab samuti eestlasele lootust: «Ta peab järjekindlalt arenema ja vältima vigastusi. See on seni tema suurim probleem olnud: kui suudame ta heasse mänguvormi viia, siis tavaliselt juhtub midagi ja kõik algab jälle algusest peale.»

Guentheri sõnul peab Hunt hooaja eel end väga tõsiselt näitama, vastasel juhul jääb sügisel talle taas episoodiline roll. «Ta peab kiiresti tõestama, et suudab meeskonnale kasulik olla, eriti hooaja eel.»

Täna lõppeva lühilaagri põhjal ei saa Hundi ja teiste äärekaitsjate vormi hinnata, kuna kaitsmeid treeningutel veel ei kanta ja kehakontakti ei minda. Hundi tõehetk saabub augustis, kui ta treeningul täisvarustuse selga tõmbab ja treeneritele oma tegelikku vormi saab näidata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles