Isinbajeva: võistlen ainult Vene lipu all, muud variandid ei tule kõne alla

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva
Jelena Isinbajeva Foto: AFP / Scanpix

Vene teivashüppestaar Jelena Isinbajeva ütles BBC-le, et ta ei suhtu kuigi hästi mõttesse võistelda Rio olümpial Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) lipu all. On võimalik, et taoline stsenaarium läheb käiku siis, kui Venemaa kergejõustiklased jäetakse Riost kõrvale.

«Kui karistatakse tervet Venemaa koondist, siis karistatakse ka mind. Kui võistlen, siis teen seda venelasena. Olen kuulnud soovitusi, et võiksin Riosse minna ROKi lipu all. Aga ma ei näe seda reaalse võimalusena,» rääkis 2004. ja 2008. aasta olümpiavõitja.

Ka sakslasest kettaheitja Robert Harting on avaldanud arvamust, et ROKi lipu all võistlemine ei tuleks venelaste poolt kõne alla. «Venemaal on kindlasti puhtaid sportlasi, kes vääriksid võimalust Rios võistelda. Aga usun, et ROKi lipu all Rios olemine teeks neile veelgi rohkem haiget. See oleks kogu riigile väga suur häbi.»

Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) määras novembris Venemaa kergejõustiklastele rahvusvahelistel võistlustel osalemise keelu, sest dokumendid näitasid, et Venemaal on dopingutarvitamine riigi poolt toetatud. IAAFi nõukogu arutab homme, kas Venemaa alaliidult tuleks karistus ära võtta. Kui keeld jääb alles, siis jääb Vene kergejõustiklastele Rio uks suletuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles