Putin nimetas kergejõustikuliidu otsust ebaõiglaseks (14)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa presidendi Vladimir Putini arvates ei peaks ausad sportlased kannatama.
Venemaa presidendi Vladimir Putini arvates ei peaks ausad sportlased kannatama. Foto: DMITRY LOVETSKY/AP

Venemaa president Vladimir Putin mõistis reedel Peterburis kõneledes ebaõiglasena hukka Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) otsuse jätta jõusse dopinguskandaalidest määritud Vene alaliidule kehtestatud keelu.

Hoolimata Putini juhitud kampaaniast keelu tühistamiseks otsustas liidu juhatus eesotsas Sebastian Coega ühehäälselt selle jõusse jätta. IAAF kehtestas keelu Venemaale novembris ning pikendas seda märtsis põhjendusega, et Venemaa alaliit ei ole naasmiseks nõutud kriteeriume täitnud.

"Loomulikult on see ebaõiglane. Ma loodan, et meil tuleb keskustelu kolleegidega Maailma Antidopinguagentuurist (WADA) ja ma loodan reageerimist ka Rahvusvaheliselt Olümpiakomiteelt (ROK)," ütles Putin.

Venemaa president lükkas reedesel pressikonverentsil tagasi ühtlasi süüdistused nagu tegeletaks Venemaal organiseeritud dopingukasutamisega.

"Dopingu eest peavad alati vastutama üksikisikud ja need sportlased, kel pole sellega midagi pistmist, ei peaks kannatama," rääkis Putin.

"Me oleme ka ise raevus, kui puutume dopinguga kokku ja teeme tööd, et süüdlased saaksid karistatud. Kuid ma tõepoolest ei mõista miks peaksid kannatama ausad sportlased," lisas riigipea.

Putin lubas ühtlasi veelgi tõhustada dopinguvastast võitlust.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles