Pärnus möllav torm purjetajaid täna merele ei lubanud

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
29er klass esimesel võistluspäeval stardis
29er klass esimesel võistluspäeval stardis Foto: Riina Ramst

Pärnu Purjetamisnädalal EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja etapi raames osalevad 58 purjetajat pidid täna leidma endale maiseid tegevusi, kuna väga tugeva tuule tingimustes ei olnud regati võistlussõitude läbiviimine sportlaste ohutuse tagamise kaalutlustel kuidagi võimalik.

Homsel viimasel võistluspäeval on aga päeva esimese fliidisõidu start kavas algsest plaanist tund varem ehk kell 10 hommikul, et kell 14 algavate finaalsõitude ajaks oleks kindlasti kõigis klassides kokku viis fliidisõitu peetud. Eilsel avapäeval õnnestus fliidisõite tänasele vastupidiste nappide tuuleolude kiuste ära pidada kolm.

Pärnu Jahtklubi lähistel jõel asuma saaval lühirajal purjetatavad vaatemängulised finaalsõidud on kaasaelajatele kaldalt hästi jälgitavad ning nende kulgu kommenteerivad Alver Kivi ja Rimo Timm.

Finaalsõidud koosnevad hõbefinaalist, kus purjetavad fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja kuldfinaalist kus võistlevad fliidisõitude seeria paremusjärjestuse 1.-3. koha omanikud ning hõbefinaali võitja. Kuldfinaalis selguvad regati esikolmik ja 4. koht.

RS Feva klassis juhivad praegu Hugo Rasmus Vaino ja Uko Rasmus Tiidemann (ROPK) Jasper Rufus Rytövaara ja Tobias Reiteri (TJK) ning Oskar Tiidemanni ja Luca Remmeli (ROPK) ees.

29er'il on liidriteks lätlased Roberts Janis Vancovics ja Emils Ukass, teisel kohal Madis ja Martin Mik (TJK) ning kolmandal Mari-Ann Raud ja Maris Seersant (TJK).

F18 alustasid katamaraanil on esikohal Uku Kuusk ja Aivar Soo (PJK), järgnemas August Luure ja Erki Laur (NYCS) ning Jüri Saarnak ja Rasmus Taimre (NYCS).

RS Feval võistleb 14, 29er'il 9 ja F18 klassis 6 paatkonda.

Pärnu Purjetamisnädala regati korraldab Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles