Pikalt juhtinud Island lubas Ungaril lõpuminutitel viigistada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli EM-finaalturniiril tegid Island ja Ungari F-alagrupis haarava 1:1 viigi. Islandlased asusid avapoolaja lõpus juhtima, kui Gylfi Sigurdsson realiseeris 40. minutil penalti. Ungari jõudis aga viigini 88. minutil, kui pall lendas mõnelt meetrilt Islandi kaitsja Birkir Sævarssoni jalast oma väravasse. Sama grupi teises mängus kohtuvad algusega kell 22.00 Portugal ja Austria.

Island - Ungari 1:1 (1:0)

Väravad: 40. pen Sigurdsson - 88. ov Sævarsson

Alagrupi seis: 1. Ungari 4 p, 2. Island 2, 3. Portugal 1, 4. Austria 0

Enne mängu:

Island üllatas avavoorus Portugali, suutes alagrupi soosiku vastu välja mängida 1:1 viigi. See ajas närvi portugallaste staari Cristiano Ronaldo, kes süüdistas vastaseid soovimatuses võita. «Sellise jutu pärast ongi Messi sinust parem mängija,» torkasid islandlased vastu.

Ungari šokeeris seevastu avakohtumises Austriat, võites tänu Adam Szalai ja Zoltan Stieberi väravatele 2:0. Kokku on Island ja Ungari omavahel mänginud kümme korda, kusjuures viiki pole nende duell kunagi jäänud. Ungaril on kirjas seitse võitu Islandi kolme vastu, seejuures on võidetud viimased viis omavahelist kohtumist. Viimati oldi vastamisi 2011. aastal ja siis võitis Ungari koguni 4:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles