Tiit Kivisild sai Tamperes olulise võidu

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Kivisild ja Don-Kide Ruilas treeningul.
Tiit Kivisild ja Don-Kide Ruilas treeningul. Foto: Merike Udrik-Õispuu

Reedel Soomes Tamperes alguse saanud kolmepäevasel rahvuslikul takistussõiduvõistlusel Tampere Summer Challenge saavutas meie sportlastest tähtsaima võidu laupäeval 140 cm parkuuris Tiit Kivisild oma uue ratsu Don-Kidega, Rein Pill ja A Brok olid samas sõidus kolmandad.

Laupäeval polnud nagu Eestiski ka Tamperes ilmaga kiita ja korraldajad otsustasid kaks esimest parkuuri läbi viia sisetingimustes. Päeva olulisimaks parkuuriks oli kahefaasiline sõit kõrgusel 140 cm, kus edu saatis meie sportlaseid. Parima tulemuse sõitsid välja Tiit Kivisild ja Don-Kide, kes edestasid teises faasis veidi vähem kui poole sekundiga Soome paari Pasi Nurmi ja Cartonit. Rein Pill ja A Brok tegid teises faasis pretsedenditult kiireima aja, kui edestasid võitnud Kivisildi pea kuue sekundiga, kuid üks maha tulnud latt andis paarile neli karistuspunkti ja kolmanda koha. 8-aastane hollandi soojavereline ruun Don-Kide on Tiit Kivisildi tallis alles uustulnuk ja koostööd on saadud teha vaid loetud nädalad.

Tiit Kivisild (keskel) Tamperes autasustamisel. Foto: erakogu
Tiit Kivisild (keskel) Tamperes autasustamisel. Foto: erakogu Foto: Erakogu

Kõrgusel 140 cm sõitsid laupäeval ka noored ratsanikud. Selles klassis lõpetasid Linda Randpere ja Gardento Prova kaheksa karistuspunktiga. Kõrgusel 130 cm võisteldi puhtusele ja kiirusele ja seal saavutas kaks auhinnalist kohta Kullo Kender, kui oli LRK Artasega teisel kohal ning LRK Strigaga viiendal positsioonil. 120 cm kõrguses parkuuris oli Rein Pill seitsmendal auhinnalisel kohal hobusega Alfons Ra.

Rein Pill ja Sinequamon.  Foto:
Rein Pill ja Sinequamon.  Foto: Foto: Merike Udrik-Õispuu

Pühapäevaseks maiuspalaks oli kahevooruline kuni 150 cm kõrguste takistustega Grand Prix, kus Rein Pill oli hobusel A Brok kuuendal ja Tiit Kivisild Donna Paolaga seitsmendal kohal. Mõlema Eesti paari tulemuseks jäi kahe vooru peale kokku 8 karistuspunkti. 130 cm parkuuris saavutas Ketlin Ramjalg hobusel Pittegaardens Rosita kõrge teise koha Soome paari Sophia Jurmo ja Cancellara järel. 120 cm parkuuris tuli võit Rein Pillile ja Sinequamonile, Alfons Ra-ga sai sportlane samast sõidust ka kuuenda koha.

Võistluse avapäeva kõrgeimaks sõiduks oli puhtusele ja kiirusele peetud 130 cm kõrgune parkuur, mille võitis Jukka Rantanen hobusega Carlos Santana 15. Teine ja kolmas koht tulid Eestisse vastavalt Rein Pillile hobusega Sinequamon ja Tiit Kivisildile hobusega Don-Kide. Samas sõidus jõudis auhinnalisele seitsmendale kohale ka Linda Randpere hobusega Gardento Prova.

Kõrgusel 120 cm peeti reedel kolm võistlussõitu. Ühes neist jõudis kolmandale positsioonile Helen Rätsep hobusega Calderon, neljandale Camille Mahoni hobusega Orlymeja. Teises 120 cm sõidus oli Kullo Kender hobusega LRK Contigran neljas, Rein Pill hobusega Alfons Ra seitsmes. Kõrgusel 90 cm tegi viieaastase hobusega Ypäjä Isandra puhta sõidu ja jagas esikohta Jaanus Mitt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles