Albaania tagas ajaloolise võiduga Prantsusmaa ja Šveitsi järel grupis kolmanda koha

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

A-grupi viimases voorus suutis Albaania tagada alagrupi kolmanda koha, kui sai ajaloolise esimese suurturniiri mänguvõidu, alistades Rumeenia 1:0. Kohtumise ainsa värava lõi matši 43. minutil Armando Sadiku.

Prantsusmaa ja Šveitsi kohtumises jäid väravad löömata. Kuigi võimalusi oli mõlemal koondisel ning Prantsusmaa suutis kolmel korral ka väravaraame tabada, jäid mõlema väravavahi seljatagused puhtaks.

A-grupi võitis 7 punktiga Prantsusmaa. Teisena läheb alagrupist edasi 5 punkti kogunud Šveits. Tänase võiduga 3 punkti saanud Albaania peab oma saatust aga ootama ning jääma lootma, et mahuvad nelja parema kolmanda koha meeskonna hulka, kes alagruppidest edasi pääsevad. Rumeenia ainus punkt EMil tuli viigimängust Šveitsiga, mis tähendab, et nende jaoks on EM lõppenud.

Enne mängu

A-grupis on küll Prantsusmaa endale koha 16 parema seas kindlustanud, kuid alagrupist teisena edasi minev meeskond selgub täna, kui omavahel lähevad vastamisi Prantsusmaa ja Šveits ning Albaania ja Rumeenia. Mõlemad mängud algavad kell 22.

Prantsusmaa juhib gruppi 6 punktiga, järgneb Šveits 4, Rumeenia 1 ning Albaania 0 punktiga. Kui täna peaks Prantsusmaa Šveitsist jagu saama ning Rumeenia alistab Albaania, otsustab grupist teisena edasisaava meeskonna koondiste väravate vahe, sest omavaheline mäng Rumeenia ja Šveitsi vahel jäi 1:1 viiki.

Ajaloos on Prantsusmaa ja Šveits kohtunud 33 korda, millest Prantsusmaa on võitjana väljunud 16. ning Šveits 12. korral. Viigistatud on üheksa kohtumist. EMi raames on varasemalt kohtutud vaid korra ning tolle mängu võitis 2004. aastal Prantsusmaa tulemusega 3:1.

Albaania ja Rumeenia on omavahel mõõtu võtnud 15 korda ning tervelt kümme matši on võitnud Rumeenia. Kolmel korral on lepitud viigiga ning kaks mängu on võitnud Albaania. EMil on Rumeenia alistanud Albaania neljal korral ning kahel korral on mäng lõppenud viigilise tulemusega. Albaania pole veel EMil Rumeenia vastu veel võitu saanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles