Wales seljatas Venemaa ning võitis alagrupi, Inglismaa mängis Slovakkiaga viiki (5)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Walesi jalgpallikoondis võitis B-grupi, kui alistas Venemaa tulemusega 3:0. Kohtumise väravad lõid 11. minutil Aaron Ramsey, 20. minutil Neil Taylor ning 67. minutil Gareth Bale. Bale tõusis tänase väravaga ka turniiri suurimaks väravalööjaks - mees on skoorinud kõigis kolmes mängus.

Inglismaa ja Slovakkia kohtumises väravaid ei löödud. See tähendab, et alagrupi võitis Wales 6 punktiga, Inglismaa on teine 5 punktiga ning Slovakkia on 4 punktiga kolmas ning saab tõenäoliselt alagrupist edasi. Venemaa sõidab koju 1 punktiga, mis saadi turniiri avamängus Inglismaa vastu.

Enne mängu

Inglismaa on nelja punktiga alagrupi liider, Wales ja Slovakkia on kolme punktiga vastavalt teine ja kolmas ning Venemaa on ühe punktiga neljas. Seega on kõigil võimalus tõusta kahe parema hulka ja kindlustada edasipääs kaheksandikfinaali. Kolmandaks jäänud meeskond peab oma tõetundi veel ootama, kuna edasi pääsevad neli parimat kolmanda koha tiimi.

Venemaa koondise 26-aastane ründaja Fjodor Smolov tunnistas, et tema jaoks on tegemist senise karjääri suurima mänguga. «Enne selliseid mänge on alati närv sees. See saab olema mu karjääri tähtsaim kohtumine,» ütles ta. «Oleme valmis võitlema. Kõik saame aru, et meil on võimalus turniiri jätkata ja see tähendaks meile uskumatult palju.»

Wales tuleb mängule pärast valusat kaotust Inglismaale, kus eduseis lõpu eel maha mängiti. «Tol õhtul oli meil valus, kuid edaspidi on olukord kontrolli all olnud. Saime järgmisel päeval sellest üle ja keskendusime Venemaaga mängule,» rääkis kapten Ashley Williams.

Foto: Kuvatõmmis

Inglismaa koondise juhendaja Roy Hodgson kiitis mängu eel Slovakkia koondist: «Nende ründeliin koos Hamšiku, Duda ja Weissiga on väga hea. Nad on end turniiri käigus juba tõestanud. Lisaks tunnen Liverpooli aegadest hästi Martin Škertelit, kes on väga hea kaitsja.»

Škrteli enda sõnul tunnevad slovakid end pärast Venemaa alistamist hästi: «Näitasime eelmises mängus iseloomu. Jäime teisel poolajal surve alla, kuid meie kirg selles mängus oli meeletu. Oleme õnnelik meeskond. Üksikud mängijad ei otsusta küll midagi, kuid meil on ikkagi Hamšik.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles