Žiguliga Mercedese vastu: kriisis Venemaa otsib süüdlast

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peatreener Leonid Slutski pöördus ka kõrgemate jõudude poole
Venemaa peatreener Leonid Slutski pöördus ka kõrgemate jõudude poole Foto: SCANPIX

Kõigepealt löödi häbiposti Venemaa huligaanid, seejärel juba terve jalgpallikoondis. Prantsusmaal jätkuvatelt Euroopa meistrivõistluste finaalturniirilt lahkutakse ühe viigi ja kahe kaotusega, mis on kogu Venemaa jalgpalliüldsuse tagajalgadele ajanud. Kuidas edasi? Kes on süüdi? Kaks aastat enne koduseid maailmameistrivõistlusi on idanaabrite jalgpallielu üsna sassis.

EMilt lahkuti 0:3 kaotusega Walesile. Vene meedia rõhutab, et masendav kaotus saadi meeskonnalt, kes mängis suurturniiril esmakordselt. Omal ajal nii Nõukogude Liidu kui Venemaa jalgpallikoondist juhendanud Anatoli Bõšovets tunnistas, et tegemist oli täieliku läbipõlemisega. «Mäng ja tulemus räägivad kriisist Venemaa jalgpallis. Hullemat esitust pole meie ajaloos olnudki,» kritiseeris jalgpallikoondise 1988. aastal olümpiavõitjaks viinud mees.

Sport-Expressi ajakirjanik Dmitri Zeljonov võrdles Venemaa koondist legendaarse Žiguli autoga, mis iseenesest on hea ja usaldusväärne sõidumasin, kuid keegi ei saa eeldada, et see suudaks näiteks Mercedesega konkureerida. Tema mõistujutt vihjab sellele, et Venemaa jalgpallijuhid on pidevalt vana Žigulid uuendada proovinud, kuid tegelikult oleks vaja ehitada täiesti uus auto, mis väliskonkurentidele vastu saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles