Avaldati Rio olümpiamängudele pääsenud ratsasportlaste nimekirjad

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Guerdat ja Nino Des Buissonnets Londoni olümpiamängudel 2012.
Steve Guerdat ja Nino Des Buissonnets Londoni olümpiamängudel 2012. Foto: Külli Tedre

Eelmisel nädalal avaldas Rahvusvaheline Ratsaspordi Liit (FEI) oma koduleheküljel lõpliku nimekirja ratsasportlastest, kes on pääsenud olümpiamängudele.

Rio olümpiamängude kavas on kolm ratsaspordiala: kolmevõistlus (mis koosneb koolisõidust, krossist ja takistussõidust), koolisõit ja takistussõit. Nimetatud aladele kvalifitseerusid tänavu 43 riigi sportlased. FEI poolt avaldatud nimekirjad sisaldavad niinimetatud nomineeritud ülesandmisi ehk tegelikkuses ei ole veel lõplikult selge täpne osalejate nimekiri. Hiljemalt 18. juuliks peavad rahvuslikud alaliidud koostöös oma olümpiakomiteedega tegema lõplikud ülesandmised.

Meie liiga riikidest on takistussõidus esindatud Ukraina oma koondisega ning türklane Omer Karaevli individuaalvõistlejana. Koolisõidus esindavad Kesk-Euroopat venelannad Inessa Merkulova ja Marina Aframeeva ning ukrainlanna Inna Logutenkova. Kolmevõistluses on Venemaa väljas koondisega, Valgevenet esindab Alena Tseliapushkina ning meie hõimuvendi soomlasi Elmo Jankari.

Sakslane Michael Jung hobusel Sam võitis Londonis kolmevõistluse kulla individuaalarvestuses. Foto:
Sakslane Michael Jung hobusel Sam võitis Londonis kolmevõistluse kulla individuaalarvestuses. Foto: Foto: Külli Tedre

Meenutuseks, et Londoni olümpiamängudel võitis takistussõidus kulla Steve Guerdat Šveitsist hobusel Nino des Buissonnets, Suurbritannia sai meeskondliku kulla. Koolisõidus sai uue olümpia rekordiga kulla Suurbritannia koolisõidu täht Charlotte Dujardin hobusel Valegro ning ka siin läks meeskondlik kuld Suurbritanniale. Kolmevõistluses võitis kulla Michael Jung Saksamaalt hobusel Sam, meeskondlik kuld läks samuti Saksamaale.

Koolisõidu kullapaar Charlotte Dujardin ja Valegro tegid Londonis särava esituse. Foto:
Koolisõidu kullapaar Charlotte Dujardin ja Valegro tegid Londonis särava esituse. Foto: Foto: Külli Tedre

Nimkirjad alade kaupa nomineeritud ülesandmised asuvad SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles