Poola rallit võib oodata WRC-kalendrist väljaviskamine

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiatussilt Poola rallil.
Hoiatussilt Poola rallil. Foto: Timo Anis

Täna algav Poola ralli võib järgmisel aastal WRC-sarjas kalendrist välja jääda, kui korraldajate tehtud muudatused pole endiselt suutnud kindlustada piisavat turvalisust.

Poola rallil kritiseeriti mullu rohkelt turvalisust ning korraldajad olid sunnitud tegema mitmeid muudatusi. Tänavu toimub ralli nii-öelda kollase hoiatuskaardi olukorras ehk kui midagi peaks minema valesti või turvalisuse osas leitakse siiski puudujääke, võib Rahvusvaheline Autospordiliit (FIA) Poola ralli võistluskalendrist eemaldada.

Esialgu see oht veel aga reaalne pole. «Minu jaoks tundus kõik korras olevat,» rääkis Autospordile WRC ohutusdelegaat Michele Mouton. «Ülevaatus läks väga hästi. Sõitsin katsed läbi Jacek Bartose ja volitatud ametnikuga loomulikult. Nad (korraldajad- toim) on teinud head tööd ja teistsugust tööd võrreldes eelmise aastaga. Arvan, et kõik on korras,» lisas Mouton.

Poola ralli rajameister Jaroslaw Noworol kinnitas omalt poolt, et võrreldes mulluse ralliga on tehtud mitmeid suuri muudatusi. «Kasutame sel aastal lintide asemel palju rohkem aedasid. Ehitame 41 pealtvaatajatele mõeldud ala - seda on ligi kaks korda rohkem kui 2015. aastal. Meil on rallil tööl umbes 1000 turvatöötajat, mida on jällegi rohkem kui eelmisel aastal,» rääkis Noworol, kes lisas, et ta ei kahtle ralli püsimajäämises. «Muud valikut ei ole: Poola ralli peab järgmisel aastal olema WRC-kalendris.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles