Viis hullu geimi viisid Eesti viimaks finaali

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallikoondise meestel oli poolfinaalis Bulgaariaga mitu tõsisekstegevat hetke.
Võrkpallikoondise meestel oli poolfinaalis Bulgaariaga mitu tõsisekstegevat hetke. Foto: Mariel Gregor

Eesti võrkpallikoondis pidas eile oma Euroopa liiga senise kõige olulisema mängu, kui läks Bulgaarias Varnas finaalturniiri raames poolfinaalis vastamisi Bulgaariaga. Üle noatera suudeti lõpuks kohtumine 3:2 enda poole kallutada ja tänasesse finaali jõuda.

Eelmise aasta valus mälestus, kus sarnaselt tänavusega läbiti alagrupiturniir puhaste paberitega, ent siis saadi nelja parema seas nii poolfinaalis kui ka pronksimängus 0:3 kaotused, oli hästi meeles. Raskeid hetki oli eile teises, neljandas ja viiendas geimis. Seekord ei olnud eestlaste suurim vastane aga mitte Bulgaaria B-koondis (nende parimad mängivad Maailmaliigas – M. G.), vaid eelkõige nad ise.

Suve jooksul peetud alagrupikohtumistes ja sõprusmängudes on Eesti koosseisuga palju varieerinud, Bulgaaria vastu jooksid algrivistuses väljakule kapten Kert Toobal, Oliver Venno, Keith Pupart, Robert Täht, Andri Aganits, Ardo Kreek ja libero Rait Rikberg.

Eesti haaras avageimis kohe ohjad, läks 18:10 ette ning geim meile 25:18. Teises geimis jäädi aga kodupubliku pideva buutamise saatel 3:6 kaotusseisu. Peatreener Gheorghe Cretu oli sunnitud võtma mängu esimese mõtlemisaja. Koostöö ei klappinud ja Cretu tegi esimesed vahetused: Timo Tammemaa asendas tempoosakonnas Aganitsa ning Renee Teppan Vennot. Ent 10:17 seisult enam geimi päästa ei õnnestunud ja Bulgaaria võitis selle vaatuse 25:15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles