Legendaarne korvpallitreener läheb erru (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dusan Ivkovic.
Dusan Ivkovic. Foto: SCANPIX

Tuntud korvpallitreener Dušan Ivković teatas, et lõpetab oma 38 aastat kestnud treenerikarjääri.

«Treeneriks olemine tähendab seda, et iga päev tuleb teha olulisi ja raskeid otsusi. Minu viimane otsus treenerina on minna pensionile, mis on samuti loogiline, ratsionaalne ja raske nagu ülejäänud karjääri jooksul tehtud otsused,» sõnas 72-aastane Dušan Ivković üldsusele oma otsuse kohta. «Korvpall ja treenimine pole olnud lihtne osa minu elust. See aeg oli kasulik mõlemale poolele ning suhe vastastikune,» lisas ta.

Serblane oli koduriigi koondise peatreener aastatel 2008 kuni 2013 ning Jugoslaavia rahvuskoondist juhtis aastatel 1987-1995. Ta on nimetatud 50 tähtsaima Euroliigasse panustaja hulka.

Ivković mängis klubikorvpalli Radnicki meeskonnas (1958-1968) ning ta on olnud järgmiste võistkondade eesotsas: Belgradi Radnick, Partizan, Aris, Sibenka, Vojvodina, PAOK, Panionios, Olympiacos, AEK, Moskva CSKA, Moskva Dünamo ja Anadolu Efes. Viimasega neist mängis lõppenud hooajal ka Euroliigas. 2002. aastal pidas mees läbirääkimisi NBA klubiga Denver Nuggets, kuid esimeseks mitteameeriklasest peatreeneriks serblasel saada ei õnnestunud.

Ivković sündis 29. oktoobril 1943 Belgradis. Tema vend Slobodan Ivković oli samuti kuulus korvpallur ja treener.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles