Lewis Hamilton võitis tugeva lõpuga Austria vormel-1 etapi (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: JOE KLAMAR/AFP

Austrias peetud vormel-1 sarja etapi võitis Lewis Hamilton Mercedesel, teine oli vaid 18-aastane Max Verstappen Red Bullil ja kolmas Ferrari sõitja Kimi Räikkönen. Teine Mercedese sõitja Nico Rosberg oli enne viimast ringi veel liider, kuid lõpuks finišeeris alles neljandana. Sellegipoolest säilitas Rosberg hooaja üldarvestuses esikoha.

MM-sarja üldseis:

1. Nico Rosberg (Mercedes) 153 punkti

2. Lewis Hamilton (Mercedes) 142 punkti

3. Sebastian Vettel (Ferrari) 96 punkti

4. Kimi Räikkönen (Ferrari) 96 punkti

5. Daniel Ricciardo (Red Bull) 88 punkti

6. Max Verstappen (Red Bull) 72 punkti

Kuigi Hamiltoni tiimikaaslane Nico Rosberg suutis kvalifikatsioonis välja sõita teise aja, peab ta käigukasti vahetuse tõttu startima kuuendalt positsioonilt. MM-sarja üldarvestuses juhib Rosberg Hamiltoni 24 punktiga.

Hamiltoni kõrvalt saab stardi Force India piloot Nico Hülkenberg, teise stardirea hõivasid Jenson Button (McLaren) ja Kimi Räikkönen (Ferrari). Kuigi kvalifikatsioonis sõitis neljanda aja sootuks Sebastian Vettel (Ferrari), tuleb temalgi käigukasti vahetuse tõttu viis positsiooni loovutada.

Kokku sõidetakse Austrias 71 ringi, ühe ringi kogupikkus on 4.326 km. Seega läbivad võistlejad kokku 307.02 km. Kiireima ringi rekord kuulub 2003. aastast sakslasele Michael Schumacherile (1.08,337)

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles