Ott Tänakul jäi napilt puudu Markko Märtini kõrvale tõusmisest

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markko Märtin 2003. aastal Ford Focust taltsutamas.
Markko Märtin 2003. aastal Ford Focust taltsutamas. Foto: Margus Ansu

28-aastane saarlane Ott Tänak jõudis karjääri jooksul kolmandat korda WRC-sarjas poodiumile, kui ta noppis sel nädalavahetusel teise koha Poola MM-rallil. Samas oli Tänak ülimalt lähedal sellele, et temast saanuks teine Eestist pärit rallimees, kes WRC-arvestuses MM-etapi võitnud.

Seni on eestlastest WRC-arvestuses MM-etapil võidutsenud vaid Markko Märtin, kes sai karjääri jooksul kirja 5 esikohta. Märtini saavutusest ehk MM-etapi võitmisest jäi Tänakut sel korral lahutama vaid rehvi purunemine eelviimasel kiiruskatsel, mis temalt lõpuks võidu röövis.

Märtin võidutses 2003. aastal Kreekas ja Soomes ning 2004. aastal Mehhikos, Korsikal ja Kataloonias. Märtin teenis kõik oma esikohad Fordiga kihutades, samamoodi ohjab Fordi praegu ka Tänak.

Kokku on Tänak MM-sarjas poodiumile jõudnud nüüd kolmel korral. Lisaks tänavusele Poola ralli teisele kohale on tal mullu samast kohast ette näidata kolmas koht ning poodiumi kolmandale astmele kerkis ta ka 2012. aastal Sardiinia rallil.

Märtin jõudis karjääri jooksul poodiumile kokku 18 korda.

Markko Märtini võidud MM-sarjas:

2003. aastal Kreeka rallil

2003. aastal Soome rallil

2004. aastal Mehhiko rallil

2004. aastal Korsika rallil

2004. aastal Kataloonia rallil

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles