Eesti sai Rio olümpiamängudele koha purjetamise paadiklassis 49erFX

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp
Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp Foto: Riina Ramst

Rahvusvaheline Olümpiakomitee andis teada, et purjetamise paadiklassi 49erFX osalemiskvootide ümber jaotamisega avaneb võimalus Rio olümpiaregatil võistelda ka Eesti 49erFX  paatkonnal koosseisus Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp.

EOK spordidirektori ja Eesti Rio olümpiadelegatsiooni juhi Martti Raju sõnul on Eesti paatkonna osalemiseks vajalik kinnitus rahvusvahelisse alaliitu saadetud. „Kuna Austraalia loobus nende sportlaste poolt välja teenitud olümpiakohast, siis toimus 2015. a MM´i tulemuste alusel, kus Tammiste-Sepp said 35. koha, kohtade ümberjaotamine, mis avas võimaluse Eestile osaleda olümpiaregatil lisaks Laser, Finn ja RS:X klassile ka 49erFX klassis,“ selgitas Raju.

Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp tulemused varasematelt tiitlivõistlustelt:

2014 49erFX juunioride MM Tammiste-Sepp 7. koht

2015 49erFX juunioride MM Tammiste-Sepp 10. koht

2015 49erFX MM Tammiste-Sepp 35. koht

Eesti spordi katusorganisatsioonina seisab Eesti Olümpiakomitee ausa mängu põhimõtete ja olümpiaväärtuste eest. EOK tagab tippsportlaste ettevalmistuse ja osalemise tiitlivõistlustel, viib ellu noorsportlastele suunatud järelkasvuprogramme ning suurendab positiivsete eeskujude kaudu liikumisharrastuse kandepinda. EOK tööd toetavad suures osas Eesti ettevõtted. EOK sponsorid on Telia, ERGO, Ilves Extra, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino, Paf, Silberauto. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles