Tänakut aitasid täpne sõit ja pehme rehv (1)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Raigo Mõlder Poola rallil.
Ott Tänak ja Raigo Mõlder Poola rallil. Foto: Timo Anis

Ott Tänak sõidab teistmoodi kui tema konkurendid, leidis endine tipprallimees Urmo Aava pärast Poola MM-rallil 2. koha saanud saarlase auto pardakaamera salvestiste vaatamist. «Ta sõidab väga täpselt ning sõidujoon on sujuv ja kiire,» selgitas Aava ja lisas, et selline stiil on Tänaku jaoks uus.

Aava hinnangul võidab Tänak konkurente just lõikudel, kus kiirele sirgele järgneb laugem kurv ja uus kiire sirge. Just nendel lõikudel suudab ta oma ralliauto teel väga hästi positsioneerida ja seetõttu teistest kiiremini liikuda.

«Samas sõitis ta kitsastes ja keerulistes kohtades targalt ja rahulikult. Tundub, et Ott on teinud sõitjana arengus suure sammu edasi,» lausus Aava. Rallimaailma telgitaguseid hästi tundva mehe hinnangul avardas muljet avaldav sõit Tänaku jaoks tulevikuväljavaateid. Seda eriti süsteemis, kus ta juba mitu aastat liigub, Fordi tiimiks olevas M-Spordis.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles