Pille-Riin Roosileht lõpetas Sloveenias kõrges konkurentsis kolmandana

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pille-Riin Roosileht ja Vulcano Lipicas.
Pille-Riin Roosileht ja Vulcano Lipicas. Foto: Krisztina Horvath

Eelmisel nädalal toimusid Sloveenias Lipicas CAI3* kategooria rahvusvahelised rakendispordivõistlused, kus meie kutsar Pille-Riin Roosileht saavutas hobuste üherakendite klassis hobusega Vulcano kolmanda koha.

Hobuste CAI3* üherakendites peeti esimesena koolisõit. Parima tulemuse tegi Cristiano Cividini Itaaliast, kelle sooritus hinnati 46.67 karistuspunkti vääriliseks. Teiseks tulemuseks oli 47.79, mille sõitis välja ungarlanna Szilvia Gaspar ja kolmas oli Pille-Riin Donaldiga. Kui Donaldiga sõidetud 51.05 andis kolmanda tulemuse, siis Vulcanoga saavutatud 55.85 kp viienda.

Maratonis võisteldi järgneval päeval. Roosileht vahetas siin oma hobuste kohad paremusjärjestuses jätkates endiselt kolmandal ja viiendal kohal. Paremini õnnestus maraton hobusega Vulcano, mis oli positiivne üllatus, sest tavapäraselt ei ole ta maratonis hea olnud. Donaldi kohta, kelle koolisõidu test oli Roosilehe sõnul veatu, nimetas kutsar, et maratonil oli hobust pöörata ülimalt raske ning seetõttu tehti küllaltki suuri ringe, mis loomulikult kajastus takistuste läbimise ajas.

Nii startisid Roosileht ja Vulcano täpsussõidus kolmandalt kohalt, kus ajasid maha ühe palli. Kuna lähim jälitaja, kellega punktivahe oli veidi üle kolme, tegi sama, saades karistuspunkte ka ületatud normiaja eest, oli kolmas koht sellega garanteeritud. Kahe esimese osas aga toimus siiski muudatus. Maratoniga teisele kohale tõusnud ungarlanna Katalin Nyul läbis täpsussõidu nulliga, seevastu koolisõidus võitnud ja seni liidrina püsinud itaallane Cristiano Cividini võttis maha ühe palli. Sellega tõusis võitjaks Nyul, Cividini pidi leppima teise kohaga.

Donaldiga tuli Roosilehel maha samuti tuli maha üks pall, kuid lisandus veel 2.99 punkti ületatud aja eest. Kokkuvõtes Donaldiga kuues koht kümne osaleja hulgas.

Pille-Riini poolt sõidetavate hobuste omanik, ungarlane Vilmos Jambor, kaitses ponide neljarakendite täpsussõidus oma liidrikohta ning lõpetas võidukalt. Neljaseid poniekipaaže osales kolm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles