Martin Liivamägi loodab juunioride EMilt medaleid

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Liivamägi.
Martin Liivamägi. Foto: Eesti ujumisliidu Facebooki leht

Homme algavad Ungaris 43. juunioride Euroopa meistrivõistlused ujumises, kus eestlastest on stardis 14 sportlast. Kogenud Eesti koondislane Martin Liivamägi teeb ülevaate, millele tasuks 6.-10. juulini Hodmezovasarhely’s toimuval juunioride EMil tähelepanu pöörata.

Juunioride Euroopa meistrivõistlustest võtab tänavu osa pea 750 sportlast 47 riigist. Eestit esindab Ungaris 14-liikmeline sportlasdelegatsioon, kellest neli on täitnud A- ning kümme B-normatiivi. «Tänavune juunioride koondis on küllaltki suur ning seal on ka piisavalt talenti, et häid tulemusi näidata,» lausus Liivamägi. «Järgmise viie päeva jooksul näeme kindlasti nii õnnestumisi kui ka altminekuid, kuid loodetavasti on meie ujujad hooaja kõige tähtsamaks võistluseks hästi valmistunud ning suudavad oma tipptulemusi parandada.»

Koondise suurima lootusena toob Liivamägi välja Kregor Zirgi ja 100 meetri liblikujumise distantsi. «Usun, et hea õnnestumise korral võib ta tuua Eestile üle kümne aasta taas medali,» ütles ta. «Kregor peab aga energiat väga hästi jagama, sest starte koguneb viie päeva jooksul üpris palju,» lisas ta. Kogenud Eesti koondislase sõnul tuleks silma peal hoida ka Margaret Markvardtil ja Kertu Ly Alnekil, kes on hea vormi korral võimelised finaalikoha eest ujuma. «Põnevusega tuleks jälgida ka teateujumisi,» lausus Liivamägi. «Eelmisest aastast on 4x100m vabaujumise segateatevõistkonnal ette näidata finaalikoht,» lisas ta.

Liivamägi sõnul on nii Zirgil, Markvardtil kui ka Alnekil tiitlivõistlustelt piisavalt kogemusi, mis neile kindlasti kasuks tulevad. «Juunioride EMil mängib peale füüsilise tugevuse suurt rolli ka vaimne ettevalmistus,» lausus ta. «Lihtsam on minna võistlustele, kui on ette teada, mis kohapeal toimuma hakkab,» sõnas sportlane.  Liivamägi lisas, et omaealistega võistlemine on juunioridele kindlasti kergem, kui ujuda täiskasvanute vastu.

Kõik A-normatiivi täitnud (Kregor Zirk, Margaret Markvardt, Kertu Ly Alnek, Veronika Olem) ujujad on Liivamägi arvates võimelised ujuma poolfinaalidesse. «Kõigil neljal on võistlustel paar põhiala ja ka mõned kõrvalalad, mida nad saavad kasutada võistlustele sisseelamiseks,» ütles ta. «Loodetavasti näeme ka mõnda Eesti rekordit,» lootis mees. Liivamägi sõnul on juunioride Euroopa meistrivõistlused B-normatiivi täitnud ujujate jaoks kohaks, kus ennast tõestada.  «Kuna B-normiga ujujatel suuri pingeid peal ei ole, siis võib olla just mõni neist suudab oma isiklikku tulemust korralikult parandada,» lausus ta.

Euroopas juunioride tase on kõrge ning tihedas konkurentsis ei saa olema kindlasti kerge. «Samas on eestlased viimastel aastatel juunioride EMil osalenud väga hästi,» sõnas Liivamägi. «Viimati ei pääsenud ükski koondislane finaali 2012. aastal. Kahel viimasel aastal on sellega hakkama saanud Daniel Zaitsev ja enne seda Martin Allikvee,» kommenteeris Liivamägi.

Eesti koondis:

Kertu Ly Alnek, Margaret Markvardt, Veronika Olem, Kregor Zirk, Armin Evert Lelle, Karel Seli, Sander Paavo, Henry Uriko, Matis Hiie, Kristina Maria Jaamul, Vladimir Turu, Tiit Matvejev, Hendrik Ütt, Maksim Muravjov

Homme võistlevad:

N 50 meetrit rinnuli – Kristina Maria Jaamul

M 50 meetrit liblikat – Armin Evert Lelle, Maksim Muravjov, Sander Paavo, Kregor Zirk

N 100 meetrit vabalt – Kertu Ly Alnek

M 100 meetrit selili – Matis Hiie, Armin Evert Lelle, Vladimir Turu

N 400 meetrit kompleksi – Margaret Markvardt

N 200 meetrit selili – Veronika Olem

M 4x100 vabaujumise teatevõistkond

Eelvõistlused on Eesti aja järgi kavas kell 10.30 ja finaalid kell 18.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles