Venemaa nimetas olümpiakoondisesse 68 kergejõustiklast

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva.
Jelena Isinbajeva. Foto: SCANPIX

Venemaa avaldas oma kergejõustiku olümpiakoondise nimekirja, hoolimata sellest, et neile kehtib Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) poolt kehtestatud võistluskeeld.

IAAF on küll öelnud, et lubab Vene sportlastel olümpial osaleda, kui täidetakse nende poolt ette kirjutatud tingimused, kuid võistelda tohivad nad ainult neutrlaasete sportlastena ehk olümpialipu all.

Venemaa Kergejõustikuliit avaldas nüüd nimekirja 68 sportlasega, kes nende sõnul on kriteeriumid täitnud. Nimekirja kuuluvad näiteks kahekordne teivashüppe olümpiavõitja Jelena Isinbajeva ning Londoni mängude kõrgushüppe kuld Ivan Ukhov.

Teatavasti kaebas Venemaa IAAFi võistluskeelu edasi ka Spordi Arbitraažikohtusse (CAS). Kui CAS peaks Venemaale soodsa otsuse tegema, pikendab Rahvusvaheline Olümpiakomitee ka olümpianormide täitmise aega. Praegu saab olümpianorme täita kuni 11. juulini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles