Agressiivsus ja raudne närv tõid Baltale edu (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta.
Ksenija Balta. Foto: Rauno Volmar, Ekspress Meedia

Ksenija Balta mängis kergejõustiku EMil Amsterdamis enda, treeneri ja fännide närvidel. Kaugushüppe eelvõistluse kahe katse järel oli ta lõppvõistlusest kaugel. Otsustaval hetkel suutis ta end üles kütta, kokku võtta ja teha vägeva hüppe. 6.64 oli kogu eelvõistluse kolmas tulemus – uks homme peetavale lõppvõistlusele oli pauguga lahti löödud!

«See oli hea hüpe, kuid tean, et saan ka paremini,» rääkis Balta. «Üritasin teha omi asju agressiivselt. Tunne, et võin hästi hüpata, oli kogu võistluse aja olemas. Andrei (Balta treener Andrei Nazaraov – toim) ütles ka, et pane agressiivselt, küll siis tulemus tuleb. Sellisel hetkel ei saa end tagasi hoida.»

Baltal oli kahju, et ta ei suutnud kohe esimesel katsel nii hästi hüpata. Samas polnud 6.32 vastutuules alustuseks sugugi paha. Paraku pöördus teise katse ajaks tuul teistpidi ja Balta astus üle. Nii jäigi kõik kolmanda hüppe otsustada. Pärast maandumist mõistis Balta kohe, et hüppas end lõppvõistlusele, ning lasi emotsiooni endast välja. Ilmselgelt oli see tema jaoks vabastav tulemus.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles