Galerii: Eesti odaviskajate etteaste Amsterdami muuseumiväljakul

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kergejõustiku EMi odaviske kvalifikatsioonis pääses kolmest eestlasest edasi kõige kogenum: 32-aastane Risto Mätas sammus lõppvõistlusele, 26-aastased Magnus Kirt ja Tanel Laanmäe jäid välja. Mätas sai kvalifikatsiooni avakatsel kirja 81.19, mis andis kaheksanda koha. Laanmäe sai 80.46ga 15. ja Kirt 74.64ga 26. koha.

Võistluse tegi eriliseks selle asukoht. Nimelt toimus kvalifikatsioon Amsterdami kesklinnas muuseumiväljakul, kohe Riikliku Kunstimuuseumi, Van Gogh’ muuseumi ja Stedelijki muuseumi kõrval.

«Tulemused olid uskumatult head ja seda mõjutas kindlasti hea atmosfäär. Publik oli ülilähedal ja muusika mängis. Minu arvates oleks võinud ka visete ajal kõvasti tümmi lasta, kuna see võtabki pingeid maha. Siin oli väga mõnus visata, mitte nagu mõnel Eesti võistlusel, kus teadustaja räägib sinu viske ajal, kui kehvas vormis sa oled,» rääkis Mätas pärast võistlust.

Päeva parima viske tegi Antti Ruuskanen, kelle odakaare pikkuseks mõõdeti 88.23. Üle 80 meetri viskas 15 meest.

Laanmäe lisas: «Niimoodi ongi põnevam. Peab tooma võistlusi staadionilt inimeste sekka, kuna siin võivad ka suvalised turistid võistlusele ära eksida ja ehk hakkab see neile ka meeldima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles