Läti suur unistus jõuab aina lähemale

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti korvpallikoondise peatreener Ainars Bagatskis (vasakul) ja üks liidreid Janis Strelnieks (13) võivad koondise käekäigu üle rõõmustada.
Läti korvpallikoondise peatreener Ainars Bagatskis (vasakul) ja üks liidreid Janis Strelnieks (13) võivad koondise käekäigu üle rõõmustada. Foto: AFP/SCANPIX

Läti korvpall on eelmisest sügisest saadik elanud Rio olümpiamängude rütmis. Praegu ollakse unelmate turniirile pääsemisest vaid kahe võidu kaugusel, kuid ülesanne on sellegipoolest raske. Ilmselt on Belgradis vaja alistada suur Serbia ise. Ent nagu olümpiakvalifikatsiooniturniiride ajalugu on näidanud, võib juuli alguses juhtuda igasuguseid üllatusi.

Mullu näitasid lätlased küpsust EM-finaalturniiri 8. kohaga, sel suvel on alustatud veel parema hooga. 40-punktine võit Jaapani üle oli oodatud, aga teisipäeva hilisõhtul alistati 71:59 Tšehhi, kellele jäädi septembris EMi 7.–8. koha mängus kindlalt alla. Belgradi turniiri kuuest tiimist pääseb Riosse vaid võitja. Poolfinaalis minnakse täna vastamisi Puerto Ricoga ja finaalis ilmselt võõrustajatega.

Lätil on taas puudu kaks olulist lüli: New York Knicksis staariks tõusnud Kristaps Porzingis ja Vitoria Laboral Kutxast San Antonio Spursi liikuv Davis Bertans. Kumbki pole vigastatud, kuid vajasid pärast kurnavat klubihooaega puhkust. Oleks nemad kohal, saaks olümpialootustest veel kõvema häälega rääkida. Läti keskmine tase on siiski piisavalt kõrge, et vananevast, ent ikkagi ohtlikust Puerto Ricost jagu saada ja Serbiale vähemalt lahing anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles