Kanter: finaal saab olema hoopis teistmoodi võistlus

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter EMi kvalifikatsioonis.
Gerd Kanter EMi kvalifikatsioonis. Foto: Rauno Volmar, Ekspress Meedia

Amsterdamis toimuval kergejõustiku EMil näitas kettaheite kvalifikatsioonis klassi vanameister Gerd Kanter, kes heitis teisel katsel oma hooaja parimaks tulemuseks 65.13. Sellega pääses Kanter otse lõppvõistlusele. Martin Kupper heidab B-grupis, mis alustab kell 19.15.

«Heited olid veidi koledad jatingimused mulle eriti rõõmu ei pakkunud,» arutles Kanter, kelle arvates puhus Amsterdami muuseumiväljakul vastutuul umbes 6 m/s. Ometi suutis 37-aastane kümnekordne tiitlivõistluste medalimees vähese energiakuluga lõppvõistlusele pääseda. «Ma pole eriline tuuleheitja, kuid kokkuvõttes õnnestus see kvalifikatsioon hästi.»

Kanteri heited erinesid mitmete konkurentide omast, kuna lendasid madalalt. «Sellise tuulega on väga ohtlik ketast kõrgele saata. Madalama ja kiirema heitega on lihtsam ketast kontrollida.»

Tase oli eelvõistlusel tugev, kuna kokku heitis üle 65 meetri viis meest. «Eks see tuul kokkuvõttes ikka aitas,» rääkis Kanter. «Laupäevane finaal saab olema hoopis teine võistlus teistes tingimustes. Staadionil heites on täiesti teine olukord. Täna võib tunduda, et palju mehi heidab 65 meetrit, aga tegelikult see päris nii pole. Usun, et medali hind on umbes 65.50.»

Kanter jätkas: «Usun, et ka Kupper heidab normi täis. Kuna üldiselt pole eestlastel EMil väga hästi läinud, siis loodan, et meie oleme vähemalt kahekesti finaalis. Heitealad on ikka ja jälle eestlastele rõõmu toonud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles