Täna algas Saaremaa aegade suurim ratsavõistlus

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Udeküll ja Henrietta võitsid 2015. aastal Kaalis toimunud võistlusel kõrgeima sõidu.
Andres Udeküll ja Henrietta võitsid 2015. aastal Kaalis toimunud võistlusel kõrgeima sõidu. Foto: Merike Udrik-Õispuu

8. – 10. juulini peetakse Saaremaal Kaali järve juures „Kaali Järve Mängude“ nime all suur takistussõiduvõistlus. Tegemist iseseisvusaja suurima ratsavõistlusega saarel, sest kolmel päeval stardivad 150 hobust ja pea 130 ratsanikku kokku üle poole tuhande korra.

Saaremaa RSK ja Ratsaspordivõistluste Korraldamise MTÜ koostöös toimuva sündmuse raames peetakse ka takistussõidu Lääne Regiooni Karikavõistluste IV etapp, ERL-i Ponikarika ja Väikeponide Karika VI etapid. Võistlusklasside parkuurid algavad 65 cm ja kulmineeruvad pühapäeval 135 cm kõrguse Grand Prix-ga.

Kaali järve juures toimub ratsaspordi võistlus juba teist korda. Mäletatavasti võistledi seal mullu Eestimaa Suvemängude raames samuti takistussõidus. Võistluspaik ise asub looduskaunis kohas, kohaliku kooli ja trahteri kõrval ning võimaldab kohale tulnud sportlastele ja huvilistele pakkuda ka meelelahutust.

Ka võistluskava vahepeale on pikitud väike showprogramm. Reede pealelõunal näeb koerteklubi Aktiiv agility demonstratsiooni, laupäeval näitab valitsev Eesti meister Riina Rõa, mida kujutab endast rakendisport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles