Kanteri ja Kupperi medalijahi suured ohustajad

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter EMi kvalifikatsioonis.
Gerd Kanter EMi kvalifikatsioonis. Foto: Rauno Volmar, Ekspress Meedia

Nagu juba viimased kümmekond aastat tavaks, tähendab kergejõustiku tiitlivõistlus seda, et Gerd Kanterilt oodatakse medalit. Kuigi tänavused tulemused on hoidnud teda varjus, näitas kergejõustiku EMi neljapäevane kettaheite eelvõistlus, et vanameister on õigel ajal taas löögihoos. Tippkonkurentsi püüab sekkuda ka Martin Kupper. 

Alates 2005. aastast on Kanter jäänud medalita vaid kahel tiitlivõistlusel: 2010. aastal Barcelona EMil ja mullu Pekingi MMil. Mõlemal korral pidi ta leppima neljanda kohaga. Täna peetaval EMi kettaheite lõppvõistlusel saab selgeks, kas tal õnnestub medalikursile naasta. Kuigi suve tähtsaim võistlus peetakse augustis Rio olümpial, on ka EMil väga tugev konkurents.   

Piotr Malachowski. Poolakas on vaieldamatult võistluse suursoosik. Valitsev maailmameister on ühtlasi ka tänavuse Euroopa edetabeli juht 68.15ga. 33-aastane poolakas on pikki aastaid kuulunud Kanteri suuremate konkurentide hulka ning tema tugevus pole kellelegi üllatus. Huvitaval kombel on tal varasemast vaid üks EM-medal – kuld Barcelonast 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles