Marek Niit: hea emotsioon peabki Eesti koondist edasi viima

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti 4x400 m teatejooksu nelik (Jaak-Heinrich Jagor, Marek Niit, Rivar Tipp ja Rauno Künnapuu) oli pärast EMil saavutatud 15. kohta heas meeleolus. Aeg 3.10,63 meestele siiski täit rahulolu ei pakkunud.

«Tegime kõik oma ära, keegi täna tagasi ei hoidnud,» ütles Niit pärast jooksu. Parem aeg läks tema sõnul selle taha, et Eesti jäi juba pärast Jagori avavahetust üsna kindlalt viimasele kohale. «Oleks grupis püsinud, siis oleks ilmselt kolm sekundit kiiremini võinud joosta.»

Jagor tunnistas, et teravus jäi kahel korral läbitud 400 m tõkkejooksu. «Juba esimeses kurvis andsid jalad tunda. Täna polnud sellist võimu, et end läbi tuule murda. Seda käiku mul kahjuks võtta polnud.»

Tipp ja Künnapuu tegid täna oma EMi debüüdi. «Jalga värisema ei võtnud,» tunnistas enam kui 10 000 pealtvaataja ees jooksnud Tipp. Künnapuu lisas: «Rahvas tegi korralikku lärmi, kuna ka Holland oli meie jooksus.» 26-aastased mehed tunnistasid kui ühest suust, et energiat ja emotsiooni andis tänane start neile palju.

Pikalt USAs õppinud Niit on tõeline meeskonnamängija ning tema hoolitses selle eest, et Eesti koondise vaim kõrgel püsiks. «Team spirit oli meil väga hea. Hommikust peale ergutasime üksteist ja hoidsime vaimu üleval. Selline emotsioon peakski Eesti trump olema ja meid edasi viima,» ütles Niit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles