Reeglite rikkumine maksis Mercedestele kaksikvõidu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänase ajasõidu parimad Lewis Hamilton (vasakul) ja Nico Rosberg (paremal).
Tänase ajasõidu parimad Lewis Hamilton (vasakul) ja Nico Rosberg (paremal). Foto: SCANPIX

VORMEL-1. Vihmasajus alanud Suurbritannia GP kuulus kolmandat aastat järjest Lewis Hamiltonile (Mercedes). Võidusõidu lõplik protokoll kinnitati aga alles neli tundi pärast võistlust – põhjuseks raadioside reeglid.

Viis ringi enne võidusõidu lõppu tekkisid teisel kohal olnul probleemid käigukastiga. Tiim käskis sakslasel raadioside kaudu teha süsteemile taaskäivituse ning vältida seitsmenda käigu kasutamist. See tähendas, et sakslane pidi sirgetel vahetama kuuendalt otse kaheksanda käigu peale. Meeskonnalt saadud juhiste tõttu suutis Rosberg oma kiiruse taastada ning hoidis oma teist positsiooni kolmandana lõpetanud Max Verstappeni ees (Red Bull).

«Tegemist oli väga kriitilise hetkega, sest olin seitsmenda käigu peal kinni ning olin rajale seisma jäämas,» rääkis Rosberg, kes kaotas kõnealusel ringil liider Hamiltonile kolm sekundit. Kuna raadioside teel sõitjate abistamine on reeglite järgi keelatud, kerkis taas arutluse alla Euroopa GP järgne vaidlus, millisel kujul ning kas raadio kaudu sõitjate abistamine võiks olla lubatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles