Zirk jäi napilt medalita

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: ujumismaailm.blogspot.com

Kregor Zirk püstitas Ungaris lõppenud juunioride Euroopa meistrivõistlustel 100 meetri liblikujumises Eesti täiskasvanute ja juunioride rekordi.

Zirk läbis finaalis distantsi ajaga 52,83 ja sai kokkuvõttes kõrge neljanda koha. Ka varasem Eesti täiskasvanute ja juunioride rekord kuulus Zirgi nimele (53,23). «Rekordi üle olen muidugi väga õnnelik ja oma ujumisega jään ka igati rahule,» lausus Zirk. «Pööre ja finiš ei olnud küll ideaalsed ja sinna võis natuke kaotsi minna, aga tegelikult ei ole mul millegi üle nuriseda.»

17-aastane Zirk lisas, et ei tundnud ennast hommikul kõige paremini, kuid õhtuseks finaaliks suutis ennast kokku võtta. «Hommikul ärgates oli mul nohu ja kurk ka veidi valus,» lausus Zirk. «Enesetunne väga hea ei olnud, aga sain sellest enam-vähem jagu ja suutsin ennast ka õhtuks kokku võtta.»

Esmakordselt juunioride Euroopa meistrivõistlustel osalenud Zirk lausus, et jääb oma debüüdiga igati rahule. «Enne võistlust olin seadnud endale eesmärgiks võita üks medal ja selle ma ka saavutasin,» ütles Zirk. «Üllatuslikult võitsin medali aga 50 meetri liblikujumises, sest ise mõtlesin ikka poole pikema distantsi peale.»

100 meetri liblikujumises krooniti juunioride Euroopa meistriks venelane Jegor Kuimov, kes läbis distantsi ajaga 52,39.  Hõbemedali sai Kuimovi kaasmaalane Roman Ševliakov (52,70) ning pronksi võitis hispaanlane Alberto Lozano Mateos (52,75).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles