Postimehe otsepilt: Baltimaade ratsaspordi tähtsündmus toob kokku piirkonna paremiku (2)

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Baltimaade üks suurimaid suviseid ratsaspordivõistlusi Cavalor Baltic Summer Cup 2016 toimub sel nädalavahetusel Ruilas, kus on kavas nii koolisõidu maailmakarika etapp kui takistussõidu Grand Prix. Postimees teeb võistlustelt ülekande laupäeval ja pühapäeval.

Neli pikka päeva kestev sündmus saab avastardi neljapäeval, 14. juulil ning kestab pühapäeva, 17. juulini. Rajal on Eesti ratsaspordi koorekiht eesotsas Gunnar Klettenbergi, Rein Pilli, Urmas Raagi, Tiit Kivisildi ja Dina Ellermanniga, kellele pakuvad konkuretsi sportlased Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist ja Valgevenest.

Võistluse korraldaja Martten Kaldvee sõnul annab Cavalor Baltic Summer Cup 2016 Eesti sportlastele suurepärase võimaluse end kodupubliku ees tugevas konkurentsis proovile panna.

“Nädalavahetusel võistleb Ruilas nii Eesti paremik, lootustandvad noored kui harrastajad, mis tähendab, et lisaks kõrgele tasemele kujuneb sellest ka väga mitmekülgne võistlus,” ütles Kaldvee. “Näiteks koolisõidus on see piirkonna ratsanikele hea võimalus täita MM- ja EM-normatiive, noortele aga võistelda tavapärasemast kangemas konkurentsis.”

Kõrgetasemeliste võistluste korraldamine Eestis kannab kaugemat eesmärki soodustada järelkasvul kiiremini tippu jõuda, kuid ambitsioonikam siht on viia vähemalt üks Eesti ratsutaja maailma suurimale areenile.

“Eesti ratsutajad on aastate jooksul võitnud arvukalt tiitleid ja medaleid, kuid olümpiamängudele ei ole me kunagi pääsenud. Üks kaugemaid eesmärke sarnaste kõrgetasemeliste võistluste korraldamisel on just see, et järgmistel olümpiamängudel Tokyos oleks ka meie ratsutaja esindatud,” ütles Kaldvee.

Cavalor Baltic Summer Cup 2016 tippsündmuseks on koolisõidu maailmakarika etapi muusikaline vabaka, mis algab laupäeval, 16. juulil kell 11.00, ja takistussõidu Grand Prix, mis algab pühapäeval, 17. juulil orienteeruvalt kell 15.30. Nelja päeva jooksul paneb end proovile üle 230 hobuse ja ligi 200 ratsanikku kuuest riigist.

Võistluse ajakava

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles