Kergejõustiku hea seis ja küsimärgid Mägi kohal

Peep Pahv
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi.
Rasmus Mägi. Foto: Tairo Lutter

Eesti kergejõustiku jaoks on EM see kõige õigem võistlus ning Eesti koondise tase pole üldsegi paha – kuigi, saaks ka paremini. Selliseid järeldusi võib teha Amsterdamis toimunud kergejõustiku EMi põhjal. Medal, kokku viis kohta esikaheksas ning teist samapalju sportlasi, kelle tase lubanuks samuti finalisti kohale kerkida. Seis pole halb.

Kõige suurem küsimärk jäi tunamulluse Eesti aasta meessportlase Rasmus Mägi kohale. Ilmselgelt tuli poolfinaaliga piirdumine kõige suurema šokina just talle endale ja tema treeneritest vanematele. Olgu pealegi, alati on võimalus, et sportlane on heas vormis, ent teatud pisinüansi tõttu jooks ebaõnnestub.

Seda versiooni ruttasid kinnitama ka Mägid – probleem polnud vormis, vaid taktikalises eksimuses. Väga sooviks, et neil on absoluutselt õigus, kuid… Juhul kui sportlik vorm oli tegelikult hea, siis miks loobus Mägi Eesti 4x400 m teateneliku abistamisest?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles