Euroopa kergejõustikujuht lubab inimkaubanduse kontrolli alla saada (1)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svein Arne Hansen (vasakul) Amsterdami EMi avatseremoonial
Svein Arne Hansen (vasakul) Amsterdami EMi avatseremoonial Foto: SCANPIX

Amsterdamis toimunud kergejõustiku EMil andsid palju kõneainet sportlased, kes on viimase paari aasta jooksul kodakondsust vahetanud ja nüüd mõnda Euroopa riiki esindavad. Peamiselt on nad pärit Aafrikast või Lõuna-Ameerikast.

Euroopa Kergejõustikuliitu juhtiv norralane Svein Arne Hansen tunnistas, et probleemiga peab tegelema. «See on loomulikult küsimus, kus kõige suuremat rolli mängib IAAF (Rahvusvaheline Kergejõustikuliit), kuid tõstatan selle küsimuse järgmisel nende kokkusaamisel,» ütles Hansen. Samas kinnitas Hansen, et kõik pagulase staatuses inimesed peavad saama võimalikult kiirelt riiki vahetada ka edaspidi.

«Kokkuvõttes peame reeglid üle vaatama, mille alusel sportlased koondist vahetada saavad. Spordi hüvanguks vajab praegune süsteem muutmist. See on selge.»

Enim tekitasid Amsterdamis kõneainet Türgi koondise liikmed, kellest paljud esindasid uut riiki esimest korda alles tänavu kevadel. Kokkuvõttes kerkis Türgi paremuselt neljandaks medaliriigiks, kuid pea kõik nende poodiumikohad kuulusid nn sisseostetud sportlastele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles