Kuulsuste Halli liige aitab otsustava hooaja eel Margus Hundil oskusi vormida

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt.
Margus Hunt. Foto: AFP/SCANPIX

Cincinnati Bengalsi NFLi meeskonna tegemisi kajastav veebileht Cincyjungle on võtnud taas luubi alla eestlase Margus Hundi olukorra. Liigas neljandat hooaega alustav Hunt teab, et kui ta tänavu läbilööki ei tee, ei pruugita tema lepingut pikendada. Algaval hooajal on eestlase peamine konkurent taas samal positsioonil tegutsev Will Clarke, abimeheks aga Kuulsuste halli liige Kevin Greene.

Cincyjungle märgib, et Hunt pole senise kolme aastaga suutnud läbimurret teha vigastuste ja veteranide varju jäämise tõttu, aga ka seepärast, et ta pole lihtsalt suutnud oma nappe võimalusi ära kasutada. Homme täitub Hundil 29. eluaasta ja ta peab seega tänavu tõestama, et temas on mängumehe ainest, enne kui ta 2017. aastal vabaagendiks saab.

Hunt ise märkis artiklis ära, et tema jaoks on seni olnud ülitähtis vigastustevabalt hooajaks valmistumine. Mullu vigastas ta jõutreeningul selga ega saanud suuremat osa hooaja ettevalmistusest täismahus kaasa teha, tänavu on tema näitajad aga olnud head. «Olen saanud kangitrenni teha ja see paneb seljale suure koormuse, kuid enesetunne on olnud võimas. Kõik  on hästi. Mullu oli seis tõeliselt täbar, sest kui sain lõpuks hakata jalgpallitreeningutel osalema, tundsin, et selg on nõrk. Läks aega, enne kui jõu tagasi sain. Siis pidin taastama ka painduvuse ja liikuvuse ning veel paljude asjadega vaeva nägema,» meenutas ta.

Hunt saab tänavu abi Kevin Greene’ilt, kes mängis omal ajal linebacker’i positsioonil NFLis koguni 15 hooaega, kuuludes Los Angeles Ramsi, Pittsburgh Steelersi, Carolina Panthersi ja San Francisco 49ersi ridadesse. Greene valiti viiel korral NFLi tähtede mängule, lisaks nimetati ta 1990ndate aastate kümnendi meeskonda ja 1996. aastal ka hooaja parimaks kaitsemängijaks. Tänavu Kuulsuste halli liikmeks valitud Greene’i soovitas Hundile Bengalsi peatreener Marvin Lewis.

«Marvin viis meid kokku,» ütles Hunt väljaandele Hoard. «Ta tahtis juba eelmisel aastal, et me koostööd teeksime, aga siis tuli seljavigastus vahele. Seekordse hooaja ettevalmistuse eel helistas Marvin mulle ja küsis: «Kas sa saad kolm päeva vabaks võtta, et temaga koos töötada?» Ütlesin, et otse loomulikult, hea meelega. Õnneks leidis ka Kevin oma tihedas graafikus aega minuga tegeleda.»

Põhimeestena tegutsevad Bengalsis defensive end’i positsioonil jätkuvalt Carlos Dunlap ja Michael Johnson, kuid Lewis tahab lisaks meest, kes vajadusel mõlemale puhkust annaks ja neid samas ka oma esitustega tagant sunniks. Seda rolli peavadki täitma Hunt ja temast neli aastat noorem Clarke, kes alustab liigas kolmandat hooaega. «Ootame, et neist saaksid mehed, kes suudavad mängu pöörde tuua. Las näitavad, mida suudavad. Loodetavasti kujuneb olukord nii meie kui ka nende jaoks heaks,» sõnas Lewis Hundi ja Clarke’i kohta.

«Tean, et kui oleksin nende asemel, tunneksin pinget ja kohustust võtta igast mulle antavast võimalusest viimast,» kommenteeris olukorda endine Bengalsi mängumees, praegu klubi telekanalis eksperdina töötav Dave Lapham. «Kui oled sellises olukorras, kus on vaja võidelda, tõstab see su soorituste taset. Võistlusmoment loob tippmängijaid. Marvinit ei huvita, et Margus Hunt valiti draft’i teises ja Will Clarke kolmandas ringis. Näita, mida suudad – vaid see on tähtis,» rõhutas Lapham.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles