Heleene Hollas ja Liisa Soomets avasid MMi võiduga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heleene Hollas ja Triin Soomets.
Heleene Hollas ja Triin Soomets. Foto: volley.ee

Pärnu rannas toimuval tudengite rannavõrkpalli MMil on lõppenud naisteturniiri avapäeva kohtumised. Heleene Hollas ja Liisa Soomets avasid päeva edukalt, paraku jäigi see esimesel päeval meie naispaaride ainsaks võiduks. 

A-alagruppi kuuluvad Hollas ja Soomets alistasid esmalt kanadalannad Tessa Davise ja Caleigh Cruickshanki 2:0 (25:23, 21:14). «Ei osanud oodata, et nii lihtsalt võidame,» lausus õnnelik Hollas. «Kindlasti saime enesekindlust juurde, ent palju on veel juurde panna,» täiendas Soomets.

Teises mängus, kus vastasteks olid prantslannad Alexia Richard/Lezana Placette, kaotasid eestlannad avagemi 16:21, ent suutsid teises välja tulla 14:18 ja 18:20 kaotusseisust ning võita 22:20. Otsustav kuulus siiski vastastele 15:8. Kahe vooru järel on täisedu šveitslannadel, mõlemad mängud on kaotanud Kanada duo.

Anett Hollas ja Juudit Kure-Pohhomov mängivad homme G-alagrupist edasipääsemise nimel Küprose paari Erika Zembyla/Katerina Zakchaiouga. Täna kaotasid nad 21:23, 14:21 leedulanadele (Ieva Dumbauskaite/Urte Andriukaityte) ja 15:21, 14:21 tšehhitaridele (Eliška Gálová/Sára Olivová).

Julija Mõnnakmäe ja Kristi Nõlvak kaotasid samuti mõlemad tänased kohtumised. Esmalt jäädi 0:2 (16:21, 19:21) alla Alina Chamereau/Ophélie Lussonile Prantsusmaale. Teises matšis tuli tunnistada tänavuse U20 EM-i pronksmedalistide ja U21 MM-i üheksanda paari, Viktoria Siakretova/Viktoria Šalajeuskava 21:14, 21:15 paremust.

«Nad olid meist kõvastu üle ja tugevam võistkond võitis. Homseks mõtleme tänased mängud läbi ja vaatame video pealt, kus suured vahed tekkisid. Mina pean kindlasti servi parandama ja ka üldmängus on vajakajäämisi. Homme on vaja kõik asjad ära parandada, kui tahame edasi saada,» lausus teise kohtumise järel Mõnnakmäe.

Homme seisab naistel seega ees viimane alagrupivoor, mille järel pääsevad kvartettide võitjad kohe play-off'i teise ringi ehk 16 parema sekka. Ülejäänud peavad veel ühe kohtumise, mille vastased selguvad loosirattas. Alagrupis neljandaks jäänud paarid alustavad 25.-32. koha mängudega, teise ja kolmanda koha omanikud peavad esimese play-off ringi mängu, selgitamaks, kes neist kaheksandikfinaalidesse pääsevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles