Tour de France’i legendaarset etappi lühendati turvalisuse huvides

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mont Ventoux.
Mont Ventoux. Foto: SCANPIX

Jalgratturite mitmepäevasõidu Tour de France’i kaudu kuulsaks saanud Mont Ventoux’ mäetipp jääb sel aastal ratturitel vallutamata, kuna turvalisuse huvides lühendati tänast tuuri etappi.

Pärast eilse etapi lõppu teatas Tour de France’i võistluse direktor Christian Prudhomme Prantsusmaa televisioonile, et tänast etappi lühendatakse turvalisust silmas pidades. Otsus võeti vastu, kuna võistluspaigas puhuvad tugevad tuuleiilid võivad saada ratturitele ohtlikuks.

Tänane etapp pidi lõppema merepinnast 1912 m kõrgusel, kuid nüüd päris nii kõrgele ei ronita, kuna võistlus lõppeb plaanitust 6 km varem, vahendab The Guardian.

«Meil oli kolmapäeval tuuline etapp ning ilmaennustus lubab neljapäevaks külma ilma ja tugevat tuult. Ratturite ja pealtvaatajate turvalisus saab tagatud,» teatas Prudhomme.

Tänane etapp lõppeb nüüd Chalet Reynardis. Otsust tervitas ka tuuri liider Chris Froome, kes tõusis võitjana Mont Ventoux’i tippu 2013. aastal, kui ratturid seal viimati võidu sõitsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles