Kruuda: tõestasin, et polegi kehv poiss

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kruuda.
Karl Kruuda. Foto: Timo Anis

Pärast mullu suvel Rally Estonial katkestamist oli Karl Kruuda kümme kuud tipptasemel rallisõidust eemal. MM-sarjas sõiduvõimaluste luhtumine pani 23-aastase noormehe endas kahtlema ning küsima, kas ta ongi nii vilets, et keegi teda ei märka.

«Inimese kõige suurem vaenlane on tema ise ja negatiivsed mõtted, mis edasi ei aita. Mingil hetkel olin tõesti sügavas madalseisus,» tunnistab Kruuda, kes andis endale aru, et võistluspaus võib kujuneda väga pikaks. Kuid korraga helises tema telefon ning DMACKi meeskonnast tuli kutse, mis tähendas võimalust ennast rallimaailmale tõestada. 

«Pärast kõne lõppu oli mul kolm nädalat nägu naeru täis. Ma polnud juba ammu nii õnnelik olnud,» tunnistab Kruuda. «Siis hakkas kohale jõudma, et nüüd on vaja ka vastutada. Kõige huvitavam on see, et asjad läksid lihtsamaks: ma ei pea enam inimestele tõestama, et olen midagi väärt, vaid ma olen suures meeskonnas sees. Sellise tundega on lihtsam sõita, sain tegutseda pingevabamalt ja see andis ka hea tulemuse. Tean, et olen mulle antud võimalust väärt.»

WRC 2 sarjas osalevas DMACKi tiimis on Kruuda mees, kellelt tiim ootab kiiret sõitu ja punkte. Esialgne kokkulepe hõlmab Sardiinia, Poola ja Soome rallisid. Pärast seda ootab ees tiimi juhiga jutuajamine tuleviku teemadel.

Karl Kruuda, milline on seni olnud tiimi tagasiside? Sardiinias said oma klassis 3. koha ning tervikuna oled kahel DMACKi värvides sõidetud MM-rallil näidanud head kiirust.

Ise arvan ka nii… Arvestades veel seda, et olin terve aasta kodus istunud, videoid vaadanud ning mõtelnud, et tahaks sinna maailma tagasi saada. Enne esimest võistlust Sardiinias sain võõra autoga sõita vaid 25 km, aga läks hästi ja täitsin meeskonna seatud eesmärgi. Mõistagi saanuks sõita veel paremini, kuid mul polnud mõtet liigseid riske võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles