Barcelona sotsiaalmeedia kampaania Messi toetuseks on sattunud kriitika alla

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora korraldatud Barcelona suvelaagris tehti Messi toetuseks ühispilt.
FC Flora korraldatud Barcelona suvelaagris tehti Messi toetuseks ühispilt. Foto: FC Flora, Facebook

Barcelona jalgpallitäht Lionel Messi mõisteti hiljuti maksupettuse eest 21-kuuks vanglasse. Tõsi, karistust ta Hispaania seaduste kohaselt kandma ei pea, kuna alla kaheaastased vanglakaristused reaalselt kandmisele ei kuulu. Sellegi poolest on Barcelona lükanud käima sotsiaalmeedia kampaania, millega avaldatakse Messile toetust.

Inimesed, kes Messile toetust avaldavad, lisavad sotsiaalmeediasse pildi, kus näitavad oma kümmet sõrme ning lisavad pildi alla teemaviite «WeAreAllLeoMessi» ehk tõlkes: «Me kõik oleme Messid.» Umbes nelja miljoni euro maksuraha maksmise vältimises süüdi mõistetud Messi kampaania jääb ette aga Hispaania maksuametile.

«Meie arust on nii suure kampaania käimalükkamine häbiväärne, kuna näitab avalikkusele, et seaduste rikkumine on lubatud,» rääkis Hispaania maksuameti juht Carlos Cruzado. Barcelona hinnangul avaldatakse aga lihtsalt Messile raskel ajal toetust.

«Kampaania on tehtud selleks, et julgustada Barcelona ja Messi toetajaid avaldama nende sümpaatiat maailma parima jalgpalluri toetuseks. Tahame, et Messi teaks, et ta pole üksi. Kõik on kutsutud kampaanias kaasa lööma – klubi fännid, sportlased, meedia ning kõik teised,» oli Messi kampaania tutvustuses kirjas.

Taoline kampaania on aga inimesed marru ajanud ning sotsiaalmeedia on täis erinevaid kriitilise sisuga sõnumeid. «#WeAreAllLeoMessi – oodake, tegelikult me ei ole ju kõik Messid – me maksame makse ning tema nähtavasti ei maksa. Ta ei ole ohver, häbi Barcelona,» kirjutas Twitteri kasutaja Liam Canning. Keith Hickey küsib aga irooniliselt: «Kas Messi sõidab ka 1997. aasta autoga?»

Hetkel Eestis vältav FC Flora korraldatud Barcelona suvelaager on samuti Messi toetuskampaanias osaline. Näiteks paluti eile grupil lastel Messi toetuseks pildil poseerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles