Eesti võib esmaspäeval OM-pääsmeid veelgi juurde saada

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kivistik pärast EMi finaaljooksu.
Kaur Kivistik pärast EMi finaaljooksu. Foto: Tairo Lutter

Eesti Olümpiakomitee EOK kinnitas täna Eesti koondise koosseisu Rio olümpiamängudeks. Eesti saadab Riosse 46 sportlast, kellest kaks (Kristina Kuusk ja Sten-Erik Anderson) on varusportlase staatuses. Samas on õhus võimalus, et Eesti saab esmaspäeval veel OM-pääsmeid juurde.

18. juuli ehk esmaspäev on viimaseks päevaks, kui saab nimeliselt sportlasi olümpiaks üles anda ja praeguse seisuga on vabu kohti kergejõustikus ja ujumises.

«Kõik spordialad tahavad enda kvooti kindlasti täis saada, kuna muidu nad saavadki järgmiseks olümpiaks vähem kohti,» põhjendas EOK spordidirektor Martti Raju, miks kergejõustikus ja ujumises jagatakse esmaspäeval veel laiali pääsmeid sportlastele, kes ei ole OM-normi täitnud.

Praeguse seisuga on eestlastest kõige tõenäolisemaks OM-pääsme saajaks 3000 m takistusjooksja Kaur Kivistik, kes hiljuti lõppenud EMil saavutas seitsmenda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles