Olümpiakavva lisandub uus spordiala (2)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sportronimine.
Sportronimine. Foto: SCANPIX

Järgmisel kuul kinnitatakse suure tõenäosusega 2020. aasta Tokyo suveolümpiamängude kavva uus spordiala, milleks on sportronimine.

Rahvusvaheline Olümpiakomitte (ROK) on plaaninud otsuse teha ametlikuks 3. augustil. Ühtlasi on sportronimine üks viiest spordialast, mille Tokyo olümpia korraldajad on esitanud, kuid nad ootavad ROKi juhatuse üksmeelset toetust. Lisaks võivad järgmise kuu koosolekul lootusi hellitada olümpiakavva pääsemiseks ka rulatamine, surfamine, karate ja pesapall. ROK on öelnud, et need viis uut spordiala pakuvad peatähelepanu noortele ning samas omavad nad märkimisväärset populaarsust Jaapanis ja selle ümbruses.

Sportronimine sisaldab erinevate kinnituste nagu poltide kinnitamist kaljusse. Rahvusvahelise Sportronimise Föderatsiooni andmete kohaselt omavad maailmas enam kui 140 riiki ronimisseinu ning selle spordialaga tegeleb umbes 35 miljonit inimest. Keskmine vanus on 23 aastat ning neist 40 protsendi eluiga jääb alla 20 aasta.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles