CASi otsus Lovtševi kohta Venemaa tõstjate olümpiat ei ohusta

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lovtšev
Aleksei Lovtšev Foto: Maksim Blinov/Sputnik

2015. aastal meeste tõstmise üliraskekaalus MMil kuldmedali võitnud, kuid samal võistlusel dopinguga põrunud Aleksei Lovtševi kaebust rahvusvahelisse spordiarbitraaži (CAS) ei rahuldatud. Nii jäi mehele kehtima nelja-aastane võistluskeeld. Samas ei ohusta see teiste Venemaa tõstjate olümpiat, teatas Lovtševi advokaat. 

«Jah, CAS jättis Lovtševi karistuse jõusse, kuid see ei mõjuta kuidagi teisi Venemaa tõstjaid, kes tahavad olümpial osaleda. Teoreetiliselt võib venelaste diskvalifitseerimine toimuda vaid Pekingi ja Londoni mängude positiivsete dopinguproovide ilmnemisel,» rääkis Lovtševi advokaat Artjom Pastev.

Venemaa tõstjate osalemine Rio olümpial on olnud kahtluse all pärast seda, kui Rahvusvaheline Tõstmisliit teatas, et määrab Venemaa tõstjatele aastase võistluskeelu, kui vähemalt kolm nende sportlast jääb 2008. ja 2012. aasta olümpiamängude dopinguproovide järeltestimisel vahele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles