Peep Pahv: vanameister suudab taas

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Pahv
Peep Pahv Foto: Pm

Pärast murdmaasuusatamise Otepää MK-etappi peavad ka paadunud pessimistid tunnistama, et peatselt 40. sünnipäeva tähistaval Andrus Veerpalul on hea võimalus tõusta Oslo MMil poodiumile. Millisele astmele – see on juba omaette küsimus.



Saavutuste poolest ilmselt Eesti kõigi aegade parima meessportlase staatust omaval Veerpalul on hämmastav omadus tõusta tippvormi just tiitlivõistluste ajaks. Viimase kümne aasta tulemusi jälgides saab selgeks, et hooaja alguse ja keskpaiga kesised tulemused ei oma tema puhul erilist tähtsust. Hoopis olulisem on tiitlivõistluse lähenedes vormikõvera liikumine ja kaotussekundid võitjale. Kui sekundeid jääb aina vähemaks, on kõik hästi.

Otepää võistlus näitaski, et Veerpalu on koos treener Mati Alaveriga tegemas taas täppistööd. Tõsi, MMi 15 km klassikasõiduni on veel viis nädalat, kuid nii kogenud tandemi puhul pole põhjust kahelda, et hooaega valitsevatele ässadele juba praegu jõudsalt läheneva mehe iga treeningukord on peensusteni paigas. 1. märtsiks tippvormi kõrgeimale harjale tõusmist võib takistada vaid loodusõnnetusega võrdne ebaõnn.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles