Tänak: kui tead, mida teha, oled enesekindlam

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Poola rallil.
Ott Tänak Poola rallil. Foto: Timo Anis

Nii pettunud meest kui Ott Tänak pärast Poola MM-ralli lõppu näeb väga harva. Kaks nädalat hiljem räägib Tänak, et toonased emotsioonid lahtusid tegelikult kiiresti. «Esimene hetk oli tõesti suur pettumus, aga pisut hiljem oli juba kõik hästi. Teise koha punktid on ka head,» leiab Eesti parim rallimees. Eile lõppenud Rally Estonia viimasel päeval liikus Tänak Otepää hooldusalas juba õnneliku papana: kahene tütar Mia oli leidnud tema kukil mugava istumiskoha ega tahtnud sealt kuidagi alla tulla.

Tütre soov olla isa lähedal on mõistetav. Pere seltsis viibimise hetki pole tipprallimehe elurütmi juures kuigi tihti. Isegi koduse spordisuve suursündmuse Rally Estonia ajal pidi ta DMACKi piloodina katsetama asfaldirehve. Lõuna-Eestisse jõudis Tänak alles laupäeva õhtul, hullutades publikut krossikardiga Elva linnakatset läbides. Pühapäeval leidis ta aega põigata ka Otepääle perekonna asjaks oleva rallitiimi telki.

Ott Tänak, kas sa oskad lahti seletada oma selle hooaja arengut, mis kulmineerus vägeva sõidu ja teise kohaga Poola MM-rallil? Olid ise tipptasemel, nagu ka sinu auto ja rehvid.

Mulle endale ei olnud Poola ralli väga suur üllatus. Olud olid meie jaoks täpselt õiged: tee polnud nii nõudlik ning rehv toimis hästi. Tegelikult oli ka mullu Poolas kõik sama hea, kuid toona tegime spinni ja lasime ise asja käest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles