Kupper kogus enesekindlust, Kanteri tehnika lagunes

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistrivõistlused kergejõustikus. Martin Kupper.
Eesti meistrivõistlused kergejõustikus. Martin Kupper. Foto: Tairo Lutter

Meeste kettaheites oma karjääri esimese Eestimeistritiitli võitnud Martin Kupper tunnistas, et jäi tulemusega 64.76 väga rahule. 61.16ga hõbeda saanud Gerd Kanterit segas vasaku jala pisivigastus, mis rikkus heitetehnika.

«Tulemusega olen loomulikult väga rahul. Eestimeistritiitel oli selle hooaja üks eesmärke,» ütles Kupper. «Tegelikult on EMile järgnenud nädal pooluimane olnud ja teravus oli kadunud. Pärast suurvõistlust on see normaalne. Seda enam olen tulemusega rahul. Kui siis jääb veidi kripeldama, et võidutulemus 65ga ei alanud, oleks ilusa punkti pannud võistlusele.»

Kupperi sõnul andis meistritiitel talle taas lisaenesekindlust, et olümpiat arvestades liigutakse õiges suunas. Hooaja peaeesmärki saavutades peaks ka teravus kehas tagasi olema. «Teame, mille kallal tööd teha ja kuhu need meetrid jäävad.»

EMi pronksimees Kanter ei saanud oma etteastega kuidagi rahule jääda. «Hooaja kõige kehvem võistlus, tehnika lagunes,» ütles Kanter. Vanameister tunnistas, et probleemi allikas on vasaku jala sisekülg. «Asi ei ole vormis. Kuna vasak jalg ei ole korras, siis sealt hakkabki tehnika lagunema. Sisekülg on tuim, kuid usun, et midagi tõsist ei ole.»

Gerd Kanter loovutas meistritiitli Martin Kupperile. Foto:
Gerd Kanter loovutas meistritiitli Martin Kupperile. Foto: Foto: Tairo Lutter

Konkurent Kupperi esimest Eestimeistritiitlit kommenteerides meenutas Kanter Aleksander Tammerti võistluse ajal öeldut: «Tammert tuletas meelde, et 2004. aastal sain mina temast esimest korda Eesti meistrivõistlustel jagu, kuid Ateena olümpial võttis Tammert pronksi ja jättis minu oma selja taha. Loodetavasti läheb ka seekord nii, et Kupper võitis siin, kuid mina olen parem olümpial.»

Tammert ise võitis tänavu Eesti meistrivõistlustel 57.49ga pronksi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles