Pärnu rannas peetud üliõpilaste rannavolle MM lõppes USA ja Poola triumfiga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üliõpilaste rannavolle MM Pärnu rannas
Üliõpilaste rannavolle MM Pärnu rannas Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnus lõppenud rannavolle üliõpilaste maailmameistrivõistlustel võitis kuldmedali USA naispaar ja Poola meestduo. Eesti parimatena sai rannavolle paar Kusti Nõlvak/Mart Tiisaar üheksanda koha.

Naiste finaalmatš kujunes ameeriklannade siseheitluseks, kus Kelly Claes ja Sara Hughes vajasid kaasmaalannade alistamiseks vaid 27 minutit. Matš lõppes skooriga 21:16, 21:13. Kaksikõed Witt’id ei olnud kohtumise järel aga pettunud ja lõid peatselt pärast matši lõppu koondiskaaslastega võimsalt võidutantsu.

Peaaegu terve mängu paduvihmas väldanud meeste finaal lõppes samuti kahe geimiga. Tasavägiselt kulgenud avavaatuses olid Šveitsi duol Gabriel Kissling/Michiel Zandbergen omad võimalused, ent lõpuks kallutasid poolakad Michal Bryl ja Kacper Kujawiak esimese geimi siiski 22:20 enda kasuks. Teises oli vahe juba selgem ning selle võitsid Bryl/Kujawiak 21:12. Poola paar sai suvepealinna rannas ühtlasi tähistada kolmandat MM-tiitlit. Varasemast on nende auhinnakapis esikoht 2012. aasta noorte MMilt ja kahe aasta taguselt kuni 21-aastaste tšempionaadilt. Ühtlasi triumfeeris duo ka mullu kuni 22-aastaste Euroopa meistrivõistlustel.

Sarnaselt naiste finaalile, pidid kaksikõed kaotuse vastu võtma ka pronksimängus. Rootslannad Thurinid jäid pärast võidetud avageimi ja teises omatud kaht matšpalli 1:2 (21:19, 20:22, 8:15) alla Hispaania paarile Paula Gutierrez Soria/Angela Herrero Lobato. Meeste kolmanda koha mängus alistasid Thomas Kunert/Christoph Dressler Austriast 21:18, 17:21, 17:15 norrakad Hendrik Moli ja Lars Fredrik Tvinde. Märkimisväärne on see, et mõlemad võidukad paarid pälvisid pronksise autasu ka kaks aastat tagasi Portugalis toimunud eelmiselt üliõpilaste MMilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles