FIFA: ROKi otsus ei mõjuta jalgpalli MMi

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA logo Zürichis asuva peakorteri seinal.
FIFA logo Zürichis asuva peakorteri seinal. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) pressiteenistus andis teada, et Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) käitumisel, mille kohaselt soovitavad nad mitte lasta ühelgi suurvõistlusel Venemaal toimuda, pole midagi pistmist 2018. aastal Venemaal toimuvate jalgpalli maailmameistrivõistluste ja 2017. aastal sealsamast aset leidvate FIFA Konföderatsiooni karikavõistlustega.  

Täna pidas ROK läbirääkimisi, pärast mida otsustati lükata lõplik otsus venelaste võimaliku eemalejäämise kohta olümpialt teadmata ajaks edasi. «Oluline on selgitada, et nende avalduses viitab ROK ’’kõikidele Rahvusvahelise Olümpiakomitee talispordialaliitudele’’, mistõttu saame rääkida vaid talvel toimuvatest võistlustest,» seisis avalduses.

«FIFA tegeleb praegu täie hooga 2017. aasta Konföderatsiooni karika ja 2018. aasta maailmameistrivõistluste valguses ja on veendunud, et need üritused saavad olema edukas nii fännidele kui ka osalevatele võistkondadele,» sõnas FIFA pressiteenistus.

FIFA lubas olla vastutav ka antidopinguprogrammis osalemisel. «Nii, nagu toimisime 2014. aastal Brasiilias, tegutseme ka nüüd ehk iga mängija, kes osaleb turniiril, läbib dopingukontrolli. Analüüsid viiakse läbi Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri (WADA) laboriga koostöös,» kinnitas FIFA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles