Kiire poiss, üllatav medal

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nagu sisuliselt kõikidel aladel, püstitas Johannes Erm juunioride MMil isikliku rekordi ka 110 meetri tõkkejooksus.
Nii nagu sisuliselt kõikidel aladel, püstitas Johannes Erm juunioride MMil isikliku rekordi ka 110 meetri tõkkejooksus. Foto: Eesti Kergejõustikuliit

Eestile Bydgoszczis toimuval juunioride MMil heas mõttes ootamatu pronksmedali toonud Johannes Erm on Maarjamaa mõistes eriline kümnevõistleja, kelle trumbiks on jooksud. Elu parima võistluse lõpetas ta pronksmedali ja uue Eesti juunioride rekordiga ehk 7879 punktiga.

18-aastase Ermi esiletõus on seda huvitavam, et koondisekaaslase Hans-Christian Hausenbergi kõrval pole talle varem tähelepanu jagunud. Suurima edasimineku on Leksi 44 klubis Holger Peeli näpunäidete järgi treeniv Erm teinud just sellel aastal, kusjuures potentsiaali näitas juba talvine hooaeg.

«Ei oska öelda, kas ta on just hiline areneja. Talvel jooksis ta 300 meetris välja aja, mis sellel hetkel oli tema vanuseklassis Euroopa seitsmes. Seega lootusetu polnud Erm juba varem, aga võib-olla me ei osanud lihtsalt selliseid alasid märgata. Ta on samm-sammult edasi läinud ja kuni MMini ei paugutanud. Nüüd tõusis ta aga võimsalt esile ja näitas, kellega tegu on,» rääkis kümnevõistluse olümpiavõitja Erki Nool Tallinna Reaalkooli õpilase taustast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles