Vilepuhuja Julia Stepanova jääb olümpial pealtvaatajaks (6)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Stepanova.
Julia Stepanova. Foto: SCANPIX

Venemaa 800 meetri jooksja Julia Stepanova, kes aitas paljastada ulatuslikku dopinguprobleemi Venemaa kergejõustikus, sai esmalt Rahvusvaheliselt Kergejõustikuliidult (IAAF) loa Rio olümpiamängudel osalemiseks, kuid täna teatas Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK), et sportlasele siiski sellist võimalust ei anta.

ROKi eetikakomisjon andis teada: «Tahame tõsta esile Stepanova ülestunnistust dopingu vastu võitlemiseks ning tema panus oli kooskõlas ausa mängu põhimõtetega, kuid tema enda vahele jäämine on siiski rikkumine, mis ei vasta olümpiamängudel võistelda sooviva sportlase eetilistele tingimustele.» «Kuna ROK ei luba 2016. aasta Rio olümpiamängudele sportlast, kes on saanud kunagi karistada dopingu pruukimise tõttu, siis kehtib sama kriteerium ka Julia Stepanova kohta,» seisis avalduses.

ROKi president Thomas Bach sõnas, et kutsus Stepanova ning tema abikaasa Riosse külalistena. Lisaks lubas sakslane toetada teda sportlaskarjääri jätkamise nimel. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles